ÇANAKKALE / ÇAN - Çan Fen Lisesi

May

Çan Fen Lisemizin yapılan ihalesi sonrasında 03.01.2024 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır.

PROJE İLE İLGİLİ BİLGİLER:

Çan İlçesi Büyüktepe Mahallesi 101 Ada 1 Parselde bulunan 30.769,20 metrekare yüzölçümlü

arazi üzerine yapılacak olan 4.112 metrekare 24 derslikli lise binası, 5.894 metrekare 200

kişilik öğrenci pansiyonu ve 2.034 metrekare 265 seyirci kapasiteli spor salonu binaları

yapılacaktır. Toplam inşaat alanı 12.040 metrekare olacaktır. Ayrıca 20x40 ölçülerinde halı

saha, 2.700 metrekarelik otopark alanı, 3.800 metrekarelik bahçe alanı ve 1.330 metrekare

doğal peyzaj alanı arazi içerisinde planlanmıştır.

Okul binası bodrum, zemin ve 3 kattan oluşmaktadır. İçerisinde 24 derslik, bay bayan

mescitler ve abdesthaneler, yemekhane alanı, çok amaçlı salon, kütüphane, bilgisayar

dersliği, fen laboratuarı, görsel sanatlar atölyesi / müzik dersliği, zümre ve öğretmenler

odaları, idari kısımlar, rehberlik servisi bulunmaktadır.

Öğrenci pansiyonu bodrum, zemin ve 3 kattan oluşmaktadır. Bina içerisinde Bay ve bayan

abdesthaneler ve mescitleri, kondisyon salonları, çamaşırhane, yemekhane, mutfak,

belletmen odaları, bilgisayar odası, kütüphane ve okuma salonu, etüt odaları, dinlenme ve tv

odası, etkinlik ve hobi odası ile ayrı ayrı olmak üzere WC ve duş mahalleri her katta

bulunmaktadır.

FEN LİSESİ'NİN KONUĞU: ÇANLI BİLİM İNSANI

Çan Fen Lisesi, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında, söyleşi düzenledi.

Düzenlenen söyleşiye Koç Üniversitesi'nde görev yapan Çan Uzunalanlı bilim insanı Dr. Fatma Güney katıldı.

Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katıldığı, gerçekleşen söyleşide Dr. Güney öğrencilere yapay zeka, otonom araçlar, bilgisayar mühendisliği hakkında bilgiler vererek öğrencilerle soru cevap etkinliği yaptı.

Nadir Pazarbaşı Düğün Salonu'nda gerçekleşen etkinlik sonunda Dr. Güney'e Fen Lisesi müdürü İlhan Özkan tarafından çiçek takdimi yapıldı.

Programa Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçarslan, Çan Fen Lisesi ve Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğretmenleri, Dr. Fatma Güney'in ailesi ve öğrenciler katıldı.

May

Çan Kaymakamımız Sayın Dr. Emre Nebioğlu ve Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçaslan Fen Lisesi İnşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatın durumu hakkında bilgiler alan Kaymakamımız İnşaatta çalışanlara hayırlı işler diledi.

ÇAN’LI ÖĞRENCİLER ERASMUS PROJESİ KAPSAMINDA YUNANİSTAN’A GİTTİ

Çan’lı öğrenciler Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus + 2021-2027 Dönemi Okul Eğitimi Akreditasyon Programı kapsamında Yunanistan’a gittiler.

Çan Fen Lisesi’nden 11. Sınıf öğrencileri Arda Rıdvan Kavlak ve Atalay Güleç, Çan Karşıyaka Hacı Fatma Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Efe Çakır, 12. Sınıf öğrencilerinden Güllü Derelioğlu’nunda bulunduğu 8 kişilik ekip, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus + 2021-2027 Dönemi Okul Eğitimi Akreditasyon Programı kapsamında, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Proje Koordinatörü Haydar Levent eşliğinde 19-25 Nisan tarihlerinde Yunanistan'a gittiler.

Proje kapsamında Selanik, Atina, Patras, İyony, Meteora, Kavala, Dedeağaç şehirleri gezildi. Öğrenciler Patras Lisesi’ni gezerek Yunanistan'ın eğitim sistemini tanımış oldu. Bir haftalık süreç içerisinde öğrenciler oldukça samimi dostluklar kurdular.

May

Çan Fen Lisesi olarak öğrencilerimiz Arda Rıdvan Kavlak, Egemen Soylu, Belinay Elkatmış, Saner Veli Yılmaz ve Seymen Eren, danışman öğretmenlerimiz Huvadiye Üst ve Dilek Pala ile birlikte, 15 Mayıs 2024 tarihinde Çanakkale Fen Lisesi’nde Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi’ kapsamındaki il kongresinde gerçekleştirdikleri sunumla sertifika almaya hak kazandılar.

Geniş bir katılımcı kitlesi önünde gerçekleştirilen sunumda, nanoteknolojinin tıp, mühendislik ve günlük yaşamdaki devrim niteliğindeki etkileri vurgulandı. Sunum sonrası katılımcılar, yoğun ilgi göstererek öğrencilerimize birçok soru yönelttiler. Bu interaktif ortam, hem öğrencilerimiz hem de izleyiciler için keyifli ve öğretici anlar yaşattı.

Bu etkinlik, öğrencilerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı oldu ve okulumuzun bilime olan katkısını bir kez daha vurguladı. Yenilikçi fikirler üretmeye devam edeceğiz.

Kas

Çanakkale masatenisi okulsporlarında Çan Fen Lisesi İl İkincisi olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Liseler arası Genç Kızlar il birincisi Çan Fen Lisesi olmuştur. Okulumuz bölge maçlarında ilimizi temsil edecektir. Gençlerimize başarılar diliyoruz.

12 Mart 2018 den itibaren geçerli ders programı

Ders programı 26.02.2018

2017-2018 2. Dönem yeni ders programı

Karne töreninden.

Ock

2017-2018 ilk dönem karneleri dağıttık. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Masa Tenisi Genç Erkekler il 2. olarak okulumuz grup maçlarına gitmeye hak kazanmıştırÖğrencilerimizi tebrik eder emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Okul dergimiz; okul hakkında bilgiler ve 10. sınıf öğrencilerimizin araştırıp hazırladığı makalelerden oluşmaktadır.